Uusia tuulia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keski-ikää lähestyvä koirakin voi näköjään oppia uusia temppuja. Vietin nimittäin viime viikonlopun Meri-Teijon kauniissa luonnossa seuranani kolmisenkymmentä kollegavalokuvaajaa. Jutun juonena oli opetella hää-, henkilö- ja boudoir-kuvauksen saloja Suomen ykkösnimien johdolla ja olipa mukana luennoimassa myös Mark Pacura, Skotlannin lahja valokuvaukselle. Tapahtumalla oli nimikin ja se oli Bujaka!

No mitä sitten opin? Valehtelisin, jos väittäisin, että opin jotain uutta valokuvauksesta teknisessä mielessä, koska teknisesti olen ollut ehkä liiankin pedantti. Tai että opin rakastamaan työtäni, koska sitä rakastin jo ennen Bujakaa. Se mitä sain, oli potku perseelle tehdä tätä työtä vielä enemmän takki auki ja suurella sydämellä. Voisin jopa sanoa, että tästä lähtien teen laskutettaviakin kuvia enemmän myös itselleni. Tahdon kertoa kuvillani tarinoita ihmisistä ihmisiä varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että muutan tästä päivästä lähtien kuvauspakettieni sisältöä. En enää nysvää, että tähän kuuluu 4 potrettia ja tähän kuusi ja niin edelleen. Veloitan ajasta ja sen ajan teen töitä kuin vimmattu rakentaakseni asiakkaalleni tarinan, jonka hän ansaitsee. Kuvamäärät tulevat kasvamaan siten, että normaalista potrettisessiosta valmiita kuvia kertyy kymmeniä, kun taas koko päivän kuvauksessa liikutaan yli viidessäsadassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontaktoin aiheesta tämän kesän asiakkaita vielä erikseen, mutta mainitaan nyt tässäkin: Muutos astuu voimaan välittömästi, mutta hinnat eivät nouse. Saatte siis samalla hinnalla suurempaa ja parempaa. Toki voitte halutessanne toivoa aikaisempaa tyyliä ja sekin käy loistavasti, koska en missään nimessä tahdo yksipuolisesti muuttaa jo tehtyä sopimusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvavan työmäärän takia joudun kuitenkin tarkastelemaan hintoja jossain vaiheessa siten, että loput kesästä 2017 ja 2018 myytäisiin uusilla hinnoilla. Teen tämän luultavasti kesän aikana, kun saan tarkemman tuntuman todellisesta työmäärän kasvusta. Nyt on siis hyvä aika varata 2017 ja 2018 kuvauksia, kun hinnat ovat entisellään, mutta palvelut ovat parantuneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bujakassa käytiin lävitse myös kuvankäsittelyä ja tykästyin kovasti tämmöiseen orgaanisempaan, ehkä tilkan filmimäiseen meininkiin. Tässä jutussa on esillä ensimmäisiä koekuvia uudella tyylillä. Toivottavasti pidätte!

Teidän
Jussi

ps. erityiskiitokset & special thanks to seuraaville henkilöille: Mark Pacura, Jere Satamo, Rene Garmider, Marko Laukkarinen ja Jirina Alanko.