Toinen kontaktijakso

Tänään oli toisen kontaktijakson ensimmäinen päivä kolmesta. Ohjelmana oli ilmoitetusti keskustelua etätehtävien pohjalta. Etätehtäväkuvat ladattiin galleriaan ja jokaisen oli tarkoitus antaa ääni viidelle mielestään mainioimmalle. Teknisten ongelmien vuoksi ääniä tuli aika pieni osa siitä mitä piti, mutta eipähän se itse asian kannalta kovin oleellista ollutkaan.

Käytetyistä kuvista katsottiin syväterävyyden vaikutusta ja siitä miten käytetty aukko vaikuttaa siihen, sommittelua, värejä, tunnelmaa jnejne. Setti oli mukavan rento. Vaikka Simo vei asiaa eteenpäin, niin fiilis oli ilman muuta enemmän keskustelun suuntaan kallistuva. Omaa mieltäni lämmitti myös kivasti, kun parikin ihmistä innostui kehumaan karpalokuppikuvaani. Lämpimät kiitokset nyt vielä teille. 🙂

Tälle päivälle varatut asiat saatiin käytyä läpi varsin nopeasti. Laitetaan tämä kehittävän ja keskustelevan ryhmähengen ansioksi. Simo päätti rykäistä loppuajalla auki tuotekuvauksen teoriaa, mikä oli varattu huomisaamun aiheeksi.

Teoria piti sisällään monenlaista. Kaikkihan tästä paketista ei jäänyt mieleen, mutta jonkinlainen hahmotus ehkä. Ideana on, että tuotteella on muoto ja persoona, joka ohjaa kuvausta. Esim. kaiuttimen tehtävä on soittaa musiikkia tai muita ääniä, mutta monesti sen tarkoitus on näyttää komealta tai ammattimaiselta.

Sitten on vielä kuvaajan tai asiakkaan intentio. Eli se, että millä tavalla tuote halutaan näyttää. Verkkokauppaan menevässä kuvassa sen tulee olla ehkä vain selvästi näkyvillä ja tasaisesti valaistu. Sitten esim. lehtimainokseen voisi samasta kaiuttimesta poimia jonkin yksityiskohdan mainoksen taustalle ja syvätä vähän rohkeammin valaistun kokonaisen kaiuttimen tekstin kaveriksi.

Keinoja erilaisten intentioiden luomiseen ovat tietty muutenkin ilmaisussa käytetyt keinot. Kuvakulma, valaistus, rekvisiitta, tausta ja niin edelleen.

Näitä lähdetään sitten huomenna demoamaan studiolle. Katsotaan miten käy. Hyvä juttu, että jäi enemmän aikaa kuvaukselle, kun saatiin teoria käytyä jo tänään. Jos sitten saisi vaikka taas kuvaakin tänne mukaan.

Saimme ryhmäännyttyäkin sen verran, että piippasimme illasta neljän opiskelijan voimin keskustan Old Bricksissä aterioimassa/nauttimassa panimotuotteita. Reissu oli mukava ja puheenaiheet vaihtelivat ihan laidasta laitaan. Tunsin oloni kieltämättä hieman keltanokaksi keskusteltaessa 90-luvun laman vaiheista. Muistan siltä ajalta lähinnä jäkiskortit ja sen ajan tietokonepelit. Huhujen mukaan joillain jatkui ilta oikeaoppisella opiskelijameiningillä, mutta kirjoittakoot he näistä käänteistä vaikka omaan blogiinsa…;)