Portfolio

Hakemukseen tosiaan vaadittiin mukaan portfolio omista kuvista. Sopivaksi kuvamääräksi käsitin alle kymmenen kuvaa ja ajatuksenahan olisi luonnollisesti tuoda esille omaa osaamista tai sen puutetta. Lähdin sillä ajatuksella, että portfolion jokaisessa kuvassa olisi joku idea ja asia minkä tahtoo näyttää. Eli vaikka melkein kaikki olivat muotokuvia, niin mukana on low-keytä, high-keytä, miljöötä, studiota ja niin edelleen. Olihan mukana yksi tuotekuva/sommitelmakin. Osa kuvista löytyi valmiiksi varastoista ja osan tein ihan tätä tarkoitusta varten.

Heijastimilla luonnonvalossa valaistu muotokuva

Tämä on otettu todella aurinkoisena päivänä. Kuvauskohdassa ei ollut varjoa, joten se on tehty keinotekoisesti läpikuultavalla heijastimella. Kasvoihin on haettu kuitenkin muotoa toisella heijastimella. Se on sijoitettu kameran vasemmalle puolelle. Näin varjot tulevat mallin oikealle puolelle, vaikka oikeasti aurinko paistoi juuri sieltä suunnasta.

Studiossa valaistu muotokuva

Tässä kuvassa päävalona on kuvan vasemmalla puolella oleva beauty-dish, joka on melko lähellä mallin kasvoja. Kameran oikealla puolella on tasovalo tasoittamassa. Korkovalona toimi hunajakenno, joka on sijoitettu kuvan oikealla puolelle mallin taakse. Taustalla on harmaa taustapaperi. En muista millään, oliko sitä valaistu yhdellä vai kahdella salamalla. Noh, salamalla kuitenkin.

Kotistudiossa valaistu muotokuva

Tässä on haettu low-key fiilistä. Valaisu on tapahtunut tasovalolla, joka on kameran vasemmalla puolella melko lähellä mallia. Koetin asetella sen siten, että toiselle poskelle piirtyisi vähän valokolmiota. Mallin takana kamerasta katsottuna oikealla on toinen tasovalo, joka toimii korkovalona. Taustana toimi musta kangas.

Kotistudiossa valaistu ylioppilaskuva

Päävalona toimi tasovalo, joka on sijoitettu kameran oikealle puolelle niin lähelle kuvattavaa kuin sommittelun kannalta oli mahdollista. Toinen tasovalo oli kameran oikealla puolella täytevalona. Taustana olevaa mustaa kangasta on valaistu alakulmasta salamalla, jossa on kiinni sininen geeli eli värillinen muovikalvo.

Kotistudiossa valaistu tuotekuva

Tässä kuvassa päävalona toimii kameran oikealla puolella oleva tasovalo. Tasovalo oli alunperin neliskanttinen, mutta tein siitä jätesäkin ja teipin avulla kapean. Tämä siksi, että saisin pullon kylkeen viirumman heijastuksen. Täytevalona toimi toinen tasovalo, joka on kameran vasemmalla puolella. Vasemmalla takaviistossa on korkovalo valaisemassa savua ja lasia. Taustalle eli mustalle kankaalle on myös salama, jossa oli vihreä geeli. Sammalrekvisiitta on hankittu Plantagenista.

Kotistudiossa valaistu muotokuva

High-key kuva. Kuvassa on päävalona tasovalo kameran vasemmalla puolella lähellä mallia. Täytevalo on myös tasovalo ja kameran oikealla puolella. Valkoinen taustakangas on valaistu puhki eli ylivalotettu kahdella salamalla. Tässä on ollut ideana pelata vaaleilla sävyillä ja pienillä kontrasteilla valaisematta ihoa kuitenkaan puhki. Silmät toimivat tummempana yksityiskohtana. Taustan puhki valottaminen on jälkeenpäin ajateltuna huono juttu, mutta kyseinen kangas ei oikein toimi mitenkään muuten olematta todella ruma. Suosittelen lämpimästi tällaiseen käyttön pahvisia tai paperisia tms. taustoja, jotka eivät rypisty.