Koulun tilat & laitteet

Kävimme ryhmän kanssa opastetulla kierroksella koulun tiloihin ja laitteisiin. Asian voisi tiivistää, että tiloista löytyy tarvittavat jutut, mutta ei juuri extraa. Simo juttelikin, että hankintalistalla on yhtä sun toista.

Varustelistalta löytyi Canonin runkoja, mainittavammin 5D mark II:tä. Muutamia L-sarjan laseja ja ainakin Sigman mainioita EX-sarjan makroja. Pentax-kuvaajaa tämä ei kamalasti lämmittänyt, mutta vielä vähemmän yllätti. Noh, jos tarvitsee jotain tiettyä lasia, niin ainahan sen kanssa voi lainata myös rungon.

Itse studio oli varusteltu Elinchromen ja muidenkin merkkisillä eri ikäisillä salamoilla. Valonmuokkaukseen löytyi perustarpeet. Eli on Softboxia kanttisena ja octana, sateenvarjoa, styroksilevyjä eri pinnoilla, taustoja ja niin edelleen. Näillä luulisi opettelevan olennaiset asiat.

Yksi harmittava tekijä oli tosin tilan koko, tarkemmin korkeus. Kuten simokin asian ilmaisi, esim. iso octan mallinen tasovalo on kiva vehjas, mutta tässä tilassa se ulottuu melkein lattiasta kattoon. Sitä ei saa siis mitenkään tulemaan kovin yläviistosta. Tämä olisi oleellista monien perusvalaisujen kannalta.

Pisteitä taas ropisee kätevän oloisesta verhosysteemistä, millä voi paitsi tehdä huoneesta mustaseinäisen. Sitä voi myös käyttää valonhallintaan, esim. estämään taustaan käytettävien valojen vaikutuksen kuvattavaan kohteeseen. Saman voi toki tehdällä monella muullakin tapaa, mutta tämä systeemi vaikutti järkevältä.

Toinen kiva juttu on kunnon Epsonin A2-tulostin, jota voi käyttää kunhan hankkii itse paperit. Taidanpa laittaa parit setit Hahnemuhlea tulemaan. Odotan mielenkiinnolla tutustumista laadukkaampaan tulostamiseen.

Kaikenkaikkiaan, eiköhän näillä päästä pitkälle, tai ainakin maaliin.