Kontaktijakso viikko 3, osa 1

Noniin, kirjoitetaanpa nyt vaihteeksi tuoreita kuulumisia. Meillä oli nyt viikolla 3 kontaktijakso, missä käsiteltiin ensin pari päivää teoriajuttuja ja sitten lauantaina päästiin vähän kuvaamaankin.

Torstaina juteltiin lähinnä näyttöjen tekemisestä ja käytiin lävitse vielä yksi dokumenttiprojekti. Ainiin, enhän ole täällä dokumenttiprojektista kertonutkaan kuin alustavasti. Katsotaan, joska saataisiin siitä aikaiseksi koko ryhmän kattava galleria. Kerron siitä sitten sen kanssa enemmän. En viitsi vielä paljastaa. Se on joka tapauksessa hieno juttu!

Näyttöjen kanssa iski vähän painetta päälle, ainakin itselleni. Vaatimukset eivät tunnu mitenkään kauhean simppeleiltä. Simon näyttämä esimerkkinäyttö edusti suorastaan saksalaista järjestelmällisyyttä ja opiskelijatoverin esittämät ajatukset hänen omiksi näyttökuvikseen saivat naaman vihertämään. Onneksi en ollut yksin, oli muillakin vähän samoja fiiliksiä. Ehkä tämä tästä, on vain laitettava sellaiset näytöt mitä löytyy ja katsottava tarvitaanko täydennystä.

Perjantaina kävimme lävitse yrittäjyyskurssin aloitusta ja aiheeseen liittyviä perusasioita. Hauskaahan tässä oli se, että yli puolet paikallaolijoista oli jo valmiiksi yrittäjiä. Keskustelu meni siis aika yksityiskohtaiseksi. Eihän tämä toisaalta haitannut, koska olen vastaavat perusasiat käynyt lävitse jo edellisessä tutkinnossani.

Toinen puoli päivästä meni valaisevan tuote-esittelyn parissa. Markku Heikkilä piti meillä useamman tunnin esittelin Adobe Lightroom 4:stä, NIK softwaren filtterikokoelmista ja näiden, Photoshopin ja Adobe Bridgen yhteiskäytöstä.

Täytyy kyllä itsekin vakavasti harkita tuota NIK:ä, koska sillä saa mielestäni todella järkevällä vaivalla/ajalla miellyttävän persoonallista ja etenkin yhtenäistä kuvaa.

Viimeisenä päivänä eli lauantaina olikin sitten tarkoitus harjoitella vähän mainoskuvauksen eri osa-alueita. Ajatuksena oli kuvata mallia ja esineitä studiossa. Tämän jälkeen niistä oli tarkoitus yhdistellä photoshopilla itse piirrettyyn taustaan. Puhun tässä aikamuodossa, koska kaikkihan ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Ei sillä, teimme hienoja kuvia ja kävimme lävitse Photoshoppiakin, mutta ei aivan suunnitellulla tavalla.

Minusta tämä on ihan hyvä, koska kuitenkin kaikki opiskelijat ovat jo tavallaan alalla olevia ja tietävät, että mitä he haluavat tietää. Eli kun tässäkin tapauksessa osa halusi kuvata enemmän elävää mallia, kuin esineiksi valittuja kukkia, niin eikös sekin ole ok. Mallia ei saa joka päivä studiolle ihan harjoitusta varten, kukkia voi kuvata vaikka kotona ja netti on täynnä Photoshop tutoriaaleja.

Alkuperäinen ajatus oli siis kuvata mallia ja kukkia. Sitten ajatuksena oli etsiä netistä kuvia vaatteista ja tehdä nätti tapettitaustainen paperinukkekaavio photoshopilla.

Keskityimme kuitenkin pääasiassa mallin kuvaamiseen ja Simo lupasi laittaa selventävät Photoshop tiedostot perästä.

Kuvaaminen oli kivaa kuten aina. Koulun välineet vaativat pientä patentointia, jotta ne saatiin venytettyä tähän kuvaussessioon. Suurin ongelma meinasi koitua siitä, että meillä ei ollut riittävästi tasovaloja. Kun lopulta löysimme tasovaloon sopivan sovitinrenkulan ja teltan sivuosat, niin sitten viimeisenä oli hukassa valkoinen etukangas. Onneksi emme heittäytyneet avuttomaksi, vaan patentoimme sen huomattavasti isomman Octa-tasovalon etukankaasta solmuilla ja teipillä.

Availen itse kuvausta ja valojen asettelua enemmän, kunhan saan itselleni muutaman valmiinkin kuvan. Tässä kuitenkin pari fiiliskuvaa päivän ajalta.