Etätehtävä: Kylmä Hedelmä, osa 2

Edellisestä yrityksestä viisastuneena päätin miettiä, että miten saisin itse verigreipin kylmän näköiseksi. Mietin, että pelkkä pakastaminen tekisi siitä vain vähän nuhjuisen näköisen, eikä itse kylmyys välttämättä tulisi kuvasta esille. Keksin sitten, että siivutan greipin ja pakastan viipaleet. Kun viipaleet olisivat pakastuneet, niin niiden päälle voisi valella pipetillä vettä useampaan kertaan, jolloin viipaleen pinnalle tulisi oikea jääkerros. Ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Kun viipaleissa oli mielestäni tarpeeksi jäätä, päätin rekonstrukoida parin päivän takaisen valojärjestelyn pienillä muutoksilla. Tahdoin tällä kertaa tehdä taustaankin vähän eloa, joten asetin sohvapöydän taakse mustan kankaan ja salaman sitä valaisemaan.

Ensimmäinen testikuva kyseisellä asetelmalla näytti tältä:

Kuva oli mielestäni heti kylmempi mitä edellisellä kerralla otetut, mutta ehkä vähän yksinkertainen. Seuraavaksi laitoin pari kourallista jääpaloja keittiöpyyhkeen sisään ja vasaroin niitä sopivissa määrin, kunnes lopputuloksena oli sopivan hienoa jäämurskaa.

Otin erilaisia kuvia muutamista eri kuvakulmista. Päädyin kuvaamaan viipaleen suoraan edestä. Minusta siinä oli mukava symmetria. Rajasin lopullisen kuvan melko tiukaksi, koska se oli mielestäni näyttävimmän näköinen siten. Heijastus ja itse hedelmä muodostavat tuossa mielestäni mukavan kompaktin ja selkeän sommitelman.

Viimeiseksi arvoin, että teenkö kuvasta mustavalkoisen vai värillisen. Säädin molempiin värit maun mukaan ja vertailin niitä hyvän tovin. Loppujen lopuksi päädyin mustavalkoiseen. Valitsin niin siksi, koska mietin, että punainen väri toisi kuvaan turhaan lämpimiä vivahteita ja tausta näytti mustavalkoisena paremmalta.

Teknisestä puolesta sen verran, että aukko oli kuvattaessa F10, ISO 100 ja polttoväli  123mm. Valotusaika oli 1/160s ja pääsalaman teho noin puolillaan.

Kun palautin kuvan ryhmämme tehtäväkansioon, huomasin heti, että hedelmässä on useampikin sormenjälki ja muitakin roskia. Tämä harmitti, mutta en sitten lähtenyt enää poistamaan kuvaa ja korjaamaan. Harvemmin niin oikeassakaan elämässä pääsee tekemämään. Tehty mikä tehty ja ensi kerralla huolellisemmin. Ainakin tästä opittiin, että jäätyneitä esineitä pitää käsitellä samaan tapaan kuin kiiltäviä. Eli varoen sormenjälkiä. Varmaan jonkinlaiset hanskat olisivat olleet kova sana. Tosin niistäkin huolimatta lämpimät sormet saattavat sulattaa esineen pintaa ikävästi. Suosin siis jatkossa jonkinlaisia pihtejä, vaikkapa grillipihtejä. 😛