Etätehtävä 1: tuotekuvaus, osa 2

Saavuin maalle ja oli aika tehdä loput kuvat. Tein valaistuksen oikeastaan identtisesti samalla tavalla kuin edellisessä julkaisussa. Huoneen ikkuna oli vain noin kaksi kertaa suurempi kuin omassa olohuoneessani.

Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Iittalan Ultima Thule -sarjan jalalliset lasit. (linkki) Ensinnäkin siksi, että ne ovat minusta kovin kivan näköiset. Toisekseen tahdoin yhteen kuvista läpinäkyvää esinettä, vaikkei se olekkaan vielä tämän harjoituksen ydinasia.

Meinasin ensin tehdä vähän saman tyylistä asetelmaa kuin ensimmäisessä kuvassa. Totesin sitten heti ensimmäisellä yrityksellä, että vähän yläviisto kuvakulma ei kerro näiden lasien muotoilullisesta ”jutusta” yhtään mitään.

Päätin siis keskittyä lasien jalkoihin ja varsinaisen lasiosan pohjaan. Iittalan mukaan näiden lasien muotoilu on lähtenyt sulavasta jäästä. Varsinainen idea tehdä laseista jonkinlainen pylväskuja tai sulava jäätunneli tuli aika nopeasti. Sen jälkeen kokeilin mikä aukko antaa omaan silmään fiksuimman syväterävyyden. Lopuksi lisäsin asetelmaan vettä suihkepullosta, jota päädyin annostelemaan aika reilusti. Värit eivät tuoneet kuvaan mielestäni mitään lisäarvoa, joten käänsin lopputuloksen mustavalkoiseksi.

Kuvasta tuli mielestäni ihan kiva, mutta sitä ei ehkä pelkiltään voisi käyttää oikein missään. Mietinkin hetken, että käykö se tehtävänantoon. Tulkitsin, että tehtävänantona oli tutkia muotoja ja sen sellaista kuvaamalla astioita, ei tehdä vielä tässä vaiheessa varsinaisia tuotekuvia. Niinpä päätin pitää kuvan.

Viimeiseksi kuvaksi tahdoin tehdä jotain pelkistetympää. Molemmissa aikaisemmissa kun oli enemmän tavaraa taustalla ja etualalla. Pienen etsiskelyn jälkeen löysin ensin kaapista savimaljan ja vähän sen jälkeen sille sopivan lautasen. Kuvasin ensin parivaljakkoa sellaisenaan. Tulos oli kiva, mutta mielestäni kuvasta puuttui juttu. Päätin lisätä kuvaan pakkasesta löytyviä karpaloita. Pyöreät marjat sopivat myös mukavasti astian muotoon. Säälin sen verran porukoiden varastoja, että tungin ensin maljan täyteen keittiöpaperia ja lisäsin vasta sitten marjat päälle. 😉

Lopullinen kuva syntyi tämän jälkeen kolmannella laukauksella, kun löysin miellyttävän kuvakulman. Jälkikäsittelyssä päätin tehdä kuvasta neliön mallisen. Näin oli kasassa mukavasti vaaka-, pysty ja neliönmalliset kuvat.