Jussi Koskela, valokuvaaja

ValokuvaajaPortfolioHinnastoYhteystiedotBlogiFacebook

Esittely jatkuu vierittämällä sivua alaspäin

Jussi Koskela

Hei! Olen henkilö- ja tapahtumakuviin erikoistunut valokuvaaja Petäjävedeltä, Jyväskylän naapurista. Toimin päätyössäni kuvallisen ilmaisun parissa ja teen valokuvausta arki-iltaisin ja viikonloppuisin myös oman nimeni alla. Lisäksi järjestän valokuvausaiheisia koulutuksia yksityis- ja yritysasiakkaille sekä kirjoitan laitekokeiluja ja artikkeleja Sulantoblogiin. Oma koulutukseni on valokuvaajan ammattitutkinto.

Yhteystiedot

Filosofia

Kuvaustyyliäni kuvaa parhaiten sanat kiireettömyys ja rauhallisuus. Pidän suunnitelmallisuutta ja suunnitelman huolellista toteutusta suuressa arvossa, helpottaahan se myös omaa työtäni kuvausvaiheessa.

Minua on myös aina kiinnostanut oman harrastukseni edistäminen lähiympäristössäni ja vähän laajemminkin. Näin ollen haluan näillä sivuilla avata mitä valokuvauksen opiskelu pitää sisällään ja kerron tarinoita joidenkin kuvien takaa.

Valo

Olen kuvannut kymmenillä eri huippukameroilla eikä yhdelläkään niistä saa puhelinkameraa parempaa jälkeä ilman valon ymmärtämistä. Oikea valo tuo kuvaan kohteen parhaat puolet ja saa aikaan halutunlaisen tunnelman.

Oman kuvauslaitteistoni olen kasannut harkiten kameroista ja salamoista, joilla valon hallinta on mahdollisimman sujuvaa ja luontevaa.

Muotokuvaus

Henkilökuvaus on se valokuvauksen muoto, joka innoitti minut opiskelemaan alaa ja luomaan valokuvaamisesta itselleni ammattia. Toisen ihmisen kuvaaminen on kiehtovan vuorovaikutteista ja teknisesti haastavaa.

Hienointa henkilökuvauksessa on kuitenkin kuvattavan tyytyväisyys hänen nähdessään huolella yhdessä luodut potretit.

Hääkuvaus

Hääkuvaus on mielenkiintoinen valokuvauksen laji. Hääpäivän tunnelma on ainutlaatuinen, ihmiset ovat pukeutuneet parhaimmilleen, kuvausympäristö on koristeltu kauniiksi...listaa voisi jatkaa loputtomiin. Hääjuhlassa pääsee kuvaamaan saman päivän aikana kymmeniä ihmisiä, potretteja, tilanteita ja tunteita.

Ei siis ihme, että vietän useimmat kesälauantaini vieraiden ihmisten hääjuhlissa. Tosin monetkaan parit eivät ole huolellisen suunnittelun ja kokonaisen juhlan kuvaamisen jälkeen niinkään vieraita. :)